ikwilfietsen.nl

Deze website is voor iedereen die graag wil fietsen, maar in het bijzonder voor mensen met beperking.

Sigurd, Vrachtfiets

 


NAALDWIJK - Sigurd Kroon kon vrijdag zijn geluk niet op. Uit handen van Peter van Kampen van advies en ingenieursbureau Oranjewoud kreeg deze medewerker van zorgbakkerij Het Blauwe Hek in Naaldwijk een speciaal voor hem gemaakt rijwiel met laadbak overhandigd.
Sigurd kan zijn geluk niet op!
De 31-jarige Sigurd bracht tot voor kort producten van zorgbakkerij Het Blauwe Hek op zijn fiets rond. Een ongeval maakte hier echter voortijdig een einde aan. Terwijl de aangereden Sigurd lag te kermen van de pijn, reed de automobilist door. Een lange revalidatie volgde. Fietsen behoorde hierna weer tot de mogelijkheden, zij het op een transportfiets met trapondersteuning. En aan een dergelijk karretje hangt een pittig prijskaartje van 3800 euro en daar was geen geld voor. De toevallig bij ‘Het Blauwe Hek’ koffiedrinkende Peter van Kampen hoorde het verhaal van Sigurd en trok zich zijn lot aan. Hij beloofde er alles aan te doen om hem aan het werk te houden. Dit bleek geen loze belofte te zijn. Als medewerker van het advies - en ingenieuwsbureau Oranjewoud in Rotterdam zette hij binnen zijn bedrijf een actie op met een verbluffend resultaat. In korte tijd brachten de ‘Oranjewoudmensen’ het bedrag bijeen waarmee een volledig aangepaste fiets in prodcuctie kon worden genomen. Het speciaal gemaakte rijwiel met laadbak werd vrijdag door de intitiatiefnemer van de actie, Peter van Kampen, bij ‘Het Blauwe Hek’ aan een glunderende Sigurd overhandigd. Hierna kreeg hij ook nog een, door derden gesponsord, aanhangwagentje.
Bij zorgbakkerij Het Blauwe Hek aan de Oranjesluisweg werken 16 jonge mensen met een verstandelijke beperking. Bij de bakkerij wordt op een ecologisch verantwoorde manier gebakken.
Naaldwijk, 2011

Dit stuk stond in de Weekkrant de Westlander van 13 april 2011.

Hier meer over de zorgbakkerij 'Het Blauwe Hek'.
 

Terug naar Startpagina:

Terug naar Verhalen:

Naar Over ons: