Ikwilfietsen.nl

Deze website is voor iedereen die graag wil fietsen, maar in het bijzonder voor mensen met beperking.

Klaaske Rozema

'Mijn vrijheid terug!'Mijn naam is Klaaske Rozema; ben 64 jaar. Sinds half februari 2016 gebruikmakend van een Trike-ligfiets Adventure 20 RS ivm evenwichtsprobleem.

Naast Nordic-Walken, fiets ik graag en daarbij vooral door de bossen o.a. over smalle bospaadjes. Woon dan ook in een prachtige omgeving, om te wandelen en fietsen (Veluwe/Ermelo). Ook neem ik de fiets mee achterop de auto om elders te fietsen.

Waarom een driewielligfiets. Zeker al 20 jaar steeds vaker; kortere of langere periodes (soms jaren ook niet), gehinderd door problemen met mijn evenwicht (met een afwijking naar rechts) op mijn sportieve 'rechtop' fiets. Sinds voorjaar 2015 verergerde dit zodanig dat ik, voor mijn eigen veiligheid, gestopt ben met fietsen eind van de zomer. Begin november kwam er ook nog een probleem bij met lopen; ongecontroleerd. 30 meter kostte mij al veel moeite. Dus mijn 'actieradius' werd nog meer beperkt; nu nog alleen per auto kunnen verplaatsen. Weg was mijn vrijheid; zeer benauwend.

Na een half jaar begon ik de vrijheid van het fietsen toch wel heel erg te missen. Ben vervolgens gaan denken aan een 'alternatieve' fiets waarbij evenwicht nog maar weinig tot geen invloed meer zou hebben. Een 'rechtopfiets' met drie-wielen, was voor mij gelijk al geen optie; zit dan nog tehoog waarbij de afwijking naar rechts nog teveel van invloed is op mijn evenwicht.

Daar ik graag hou van een sportief ritje o.a. via zand/bospaden/heuvels/natuur, zou de fiets aan een paar voorwaarden moeten voldoen: drie wielen, vouwbaar, niet al te zwaar, achter in mijn auto kunnen, lager bij de grond, wel sportief zodat ik toch ook weer op zand/bospaden zou kunnen fietsen.

Via internet/YouTube op zoek; zag daar driewielligfietsen, ook in beweging over bospaden. Bij het zien daarvan werd ik gelijk enthousiast! Met name de Ice Adventure viel mij op; laag maar ook niet telaag, en omdat ik hiermee mijn geliefde ritjes over bospaden zou kunnen maken. Tevens vouwbaar is en zo achterin mijn kleine auto kan.

Ook een onderstuur leek mij wel wat, omdat dit ook positief zou zijn voor mijn andere lichamelijke ongemakken (die ik in de loop der jaren heb verzameld).

Voor mij redelijk dichtbij, in Dronten, vond ik de ligfietswinkel van Gerrit Tempelman.

Ben daar naar toe gegaan en kreeg uitgebreid uitleg van Gerrit. Heb op meerdere ligfietsen mogen proeffietsen. GEWELDIG voelde dat om weer te kunnen fietsen, zonder! rekening te hoeven houden met mijn evenwicht!

Gelijk de ligfiets besteld: de Ice Adventure 20 RS.

Ik heb mijn vrijheid weer terug! Ik kan weer al fietsende, 'in evenwicht' tussen drie wielen, genieten van de natuur.

Ha, en wanneer een Veluwse heuvel even wat te stijl wordt, op de handrem kan ik lekker blijven zitten uitpuffen. Ondertussen een wild zwijn op ooghoogte bespieden.

Vriendelijke groet,

Klaaske Rozema


Fabrikant: Icetrikes.co/

Leverantier: Ligfietsshop Tempelman

Terug naar Startpagina:

Terug naar Verhalen:

Naar Over ons: