Ikwilfietsen.nl

Deze website is voor iedereen die graag wil fietsen, maar in het bijzonder voor mensen met beperking.

'Vouwfiets'.

................................................................................................'HET VALT WEL MEE'.

Mijn verhaal begint in Zuid Afrika.

Mijn vrouw en ik liepen naar ons huisje toe in een wildpark in Zuid Afrika. Het was redelijk donker en je kon de sterren en de Melkweg goed zien. Mijn vrouw zei “Kijk nou toch eens naar boven hoe mooi het daar is”. Maar ja dat ging niet mijn onderrug deed opeens nogal zeer. En toen begon de ellende. Ook de volgende dag ging omhoog kijken niet lekker.
Weer terug in Nederland naar de dokter, die mij naar het ziekenhuis verwees. Daar in handen van de orthopedisch en neurochirurgen gevallen. Enfin dat ging zo een paar jaar door. Na vijf operaties verder en verrijkt met een plaat in de rug wilde men niet nog een keer verder opereren. De problemen zaten in de lumbale wervels( L1 tot en met L5). Bij verder opereren zouden de problemen alleen maar naar boven gaan verschuiven, ik zou er dus niets mee opschieten.. Vermelding verdient nog dat bij de eerste operatie een zenuw is beschadigd met als gevolg dat mijn onderbenen en voeten aanvoelen alsof er Coca Cola in zit. Ik heb dat na de operatie gemeld, maar de heren keken zeer wijs voor zich uit en ik moest maar een half jaartje afwachten. Ik heb het gewoon gehouden en de rugpijn en het rare gevoel in de voeten en onderbenen.
Later ben ik nog beland bij de pijnpoli. Van die arts krijg ik één keer in de drie maaanden een cortisonprik die de pijn verzacht. Ook heb ik een morfinepleister die een week werkt naast een ris pillen met o.a.Lyrica en Oxcarbapezine.
In het begin kon ik nog best wel lopen zonder hulp middelen zo bij de twee kilometer heen en weer. Langzamerhand in de tijd kwam de stok erbij en werd de loopafstand tegen de één kilometer. Weer later kwam de rollator erbij. De loopafstand werd weer wat meer. Zoals iedereen dat wel heeft vond ik de rollator nou niet iets om veel te gebruiken. Maar ik merkte in de winkels dat de mensen mij vaak voor lieten gaan, dus ja toen vond ik het wel best.
De laatste twee jaar ging het zonder hulpmiddelen lopen steeds moeizamer en werd de rollator gebruiken over de wat langere afstanden ook steeds moeizamer.
Ja wat nu? Mijn vrouw kende iemand met rugproblemen die de wat langere afstanden met een loopfiets aflegde. Dat leek mij tenslotte niet zo’n goed idee omdat ik dacht dat mijn rug dan eigenlijk te zwaar belast werd. Toen kwam mijn vrouw op het lumineuze idee om eens naar vouwfietsen te kijken. Ik had wel wat noten op mijn zang. De fiets moest goed opvouwbaar zijn om in de auto te passen, van een lage instap voorzien zijn, een paar versnellingen hebben en niet te zwaar zijn. Dan moet je wel naar een vouwfietsenspecialist gaan. Ik kwam bij van Kempen in Den Haag terecht. En ja die hadden een vouwfiets die aan alle eisen voldeed.
Ik kan met die fiets gemakkelijk lange afstanden gemakkelijk overbruggen. Fietsen gaat mij heel goed af. Dat is handig als je bv op vakantie bent. Even naar de bakker fietsen om vers brood te halen. Verder kan ik mijn hondje uitlaten. Ik heb daarvoor een speciale stang voor als die niet los kan. Als ik het hondje uitlaat in het bos hier vlak bij vind iedereen de vouwfiets een geweldig idee. Terwijl als je er op een normale fiets er door heen rijdt de mensen het liefst een stok tussen de spaken steken. Tenslotte kijkt oom agent er met een welwillend oog naar als ik bv. op het trottoir fiets.
Op de foto kunt u zien dat je gemakkelijk met beide benen op de grond kan staan. Je valt niet zo gemakkelijk om als bij een gewone fiets. U ziet ook dat ik zonder moeite met mijn hondje uit wandelen kan gaan.
Kortom overweeg een dergelijke vouwfiets (merk Dahon 20 inch Ciao 17) aan te schaffen als u zich in mijn verhaal herkent voordat u overgaat bv. tot de aanschaf van een scootmobiel. Ook via het internet te bestellen.


K.B. Blits
's-Gravenhage

.........................................................................................

Vouwfiets-specialist in Den Haag:


Terug naar de 'Startpagina'.

Naar 'Speciale fietsen.

Naar 'Over ons'.