Ikwilfietsen.nl

Deze website is voor iedereen die graag wil fietsen, maar in het bijzonder voor mensen met beperking.

'De driewielfiets is een leuke, gezonde fiets'.

    Als ongebonden vrijwilliger zet ik mij al enkele jaren in om de driewielfiets zichtbaar en bereikbaar te maken voor senioren, als keuze. De driewielfiets hoeft helemaal niet duur te zijn, maar dat is nauwelijks bekend. Men kan ‘m zelf kopen. Dat past ook bij de onafhankelijkheid. Hij hoort (uiteindelijk) thuis in de fietsenwinkel ipv het (thuis)zorgcircuit. Als men het niet kan betalen, dan kan men altijd een beroep doen op de WMO . Ook tweedehands is er inmiddels veel keuze, evenals de mogelijkheid om je eigen (electrische) fiets te laten ombouwen met de Opus-module (geen zijwielen, maar achterwiel wordt vervangen door module van twee achterwielen). Concurrentie neemt toe en dat werd tijd, gunstig voor de (particuliere) markt.

    Vaak heb je alleen wel even hulp nodig om af te leren je evenwicht te bewaren. Maar al doende, went het.

    Waarom richt ik me op senioren? Omdat zij zelfstandig willen blijven, onafhankelijk maar daardoor niet in een hulpcircuit zitten. Als zij niet meer durven of kunnen fietsen, dan is dat een belemmering, een beperking door hun leeftijd wat al gauw normaal gevonden wordt. Zij zijn niet gehandicapt, voelen dat ook niet zo. Terecht, maar daarom vallen ze niet op en worden ze niet geholpen. Deze groep is zeer omvangrijk.

    Trouwens, bekendheid van de driewielfiets werkt ook preventief dooor naar de jongere generatie(s), voor wie het op latere leeftijd een logische keuze zal zijn om de driewielfiets aan te schaffen.

    Hieronder enkele korte videootjes ter info, bedoeld ter inspiratie van senioren.

    https://www.youtube.com/watch?v=A2awF4tgOtE

    https://www.youtube.com/watch?v=eKc9RDqHdGk

    https://www.youtube.com/watch?v=2DZGn6CkvTU

Als je altijd gefietst hebt, moet je er wel even aan wennen om niet meer te balanceren.  Daarom geef ik als ongebonden vrijwilliger gratis en vrijblijvend rijles aan senioren. De lokale (driewielfiets)winkels geven de belangstellende klant altijd mijn tel.nr om eerst eens met mij te oefenen zodat de klant beter kan kiezen. Als men al een driewielfiets heeft gekocht maar het rijden lastig vindt, dan kan men mij ook bellen en kom ik bij ze thuis (als het niet te ver is) om nog even te helpen.In het land is nu een netwerkje aan het groeien van vrijwilligers die net als ik deze hulp biedt. Meer vrijwilligers zijn nodig om de gratis hulp te bieden in de eigen omgeving van de senior.

    In mijn vorige woonplaats Baarn ben ik ermee begonnen en daar heeft Wout het overgenomen. Nu doe ik het dus in Harderwijk en wijde omgeving. Regelmatig word ik gebeld door senioren in het land die hulp en informatie vragen over de driewielfiets. Ik kan bijna altijd wel helpen, geef graag informatie en wijs op mogelijkheden in hun omgeving.

    Ik heb overigens geen enkel (persoonlijk of anderszins) belang bij verkoop van de driewielfiets. Aanschaf wel of niet maakt mij niet uit. Ik vind het belangrijk dat ze weten dat de driewielfiets een mogelijkheid is, een keuze. Kunnen kiezen voor vrijheid. En het zien van een senior op de driewielfiets is de eyeopener voor de andere senior, die zichzelf erin herkent. Interesse volgt. Keuze ontstaat.     

    De driewielfiets wordt met de dag populairder.     Geen wonder !


   U kunt altijd bellen met de Fietsersbond: 030-2918171.

   Zij helpen u graag, ook met de driewielfiets weten zij de weg.


    Hartelijke groet,

    Jannie Bunk-van Buuren,

    Ongebonden vrijwilliger Harderwijk

Terug naar Startpagina:

Terug naar Verhalen:

Naar Over ons: